A tömegközlekedés mindenkié

Egy szem tömött BZ és napi 2 vonat. Ez várja a turistákat Szilvásváradon.

2021. március 14. - kuharbence

Két alkalommal jártam a szilvásváradi vasútvonalon, ami szebb időkben Putnokig is elment, illetve fizikailag el is megy, de forgalom 2009 óta nincs rajta. Pontosítanék. Az első alkalommal Egervártól jöttem le egy megállónyit Eger állomásig, szóval nagy tapasztalatom azért nincs. Akkor két BZ motor fogadott amikben szellősen, de egy viszonylag elfogadható utasszámmal zakatoltunk. A tegnapi napon azonban felkerekedtem és már 10 körül Egerben vártam a BZ-t, ami legnagyobb meglepetésemre egy szem motor volt. Jelenleg nincs "szezon" ezért csak napi 2 vonat van és az pedig egy spórolós egy BZ-s megoldással van kiadva. No ne gondoljátok, hogy szezonban örült nagy a kínálat. Napi 4 pár vonat fogadja olyankor az utasokat. Induláskor már félig volt a BZ. Egyetlen egy négyes box volt üres, de a többit jellemzően családosok vették birtokba illetve két úriember akik már reggel 10 kor sem voltak szomjasak. No nem hiszem, hogy az egri borvidék kapcsán tett kirándulásuk miatt. Szerintem ez náluk mindennapos állapot. Aztán haladva Egervár megállónál és Eger-Felnémetnél is csatlakoztak szintén családosok.160604134_10215355864969262_6146761774988876521_o.jpgÉrdemes megjegyezni, hogy idáig a vonal villamosított és az egyetlen működő iparvágány is itt található a vonalon. Már elég zsúfoltan voltunk amikor Szarvaskőnél kb még 10-15 ember csatlakozott. Szép idő volt és az embereknek nem sok lehetősége van a kikapcsolódásra így gondolom felkerekedtek és noha van buszjárat is a gyerekek azért inkább a vonattal szeretnének menni. Nem akarok mély következtetésekbe belemenni egy utazás után és az is igaz, hogy visszafele a legnagyobb utasszámnál is kb. félig volt a BZ, de szerintem a jelenlegi járvány időszakában elejét kellene venni a tolongásnak és azt gondolom, hogy plusz egy BZ motor hadra fogásának nincsenek komolyabb anyagi következményei a START felé. Egyébként az út fantasztikus amit mindenkinek ajánlok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://thepublictransport.blog.hu/api/trackback/id/tr1716461152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyukorro 2021.03.15. 19:55:10

Jók ezek a cikkek, de a videóiddal azonos cikkek mellett aktuális híreket is megírhatnál, de az IHO-val ellentétben nem a MÁV-os közleményből ki ctrl c ctrl v-zve, hanem objektíven, vagy akár a saját véleményeddel együtt leírni azok lényegét és ami valójában mögöttük van.

Adani 2021.03.18. 10:17:12

Egy pótkocsi felcsatolása nem nagy dolog vagy még egy motor és akkor körbejárni sem kell Szilvásváradon
süti beállítások módosítása