A tömegközlekedés mindenkié

Vágányzár, hogy visszafejlesszék a fogaskerekűt...

2021. március 07. - kuharbence

2021. március 8-tól, hétfőtől március 28-ig nem jár a fogaskerekű pályakarbantartás miatt. Legalábbis ez szerepel a hivatalos tájékoztatóban. A karbantartás egyik fő momentuma Erdei iskola megállóhely lesz. A megálló eddig alkalmas volt a vonattalálkozások lebonyolítására és menetrend szerint is találkoztak itt a szerelvények. Ezentúl azonban nem fognak, hiszen megszüntetik ezt a lehetőséget. Az ok a BKV szerint az, hogy a kitérők és a hozzájuk szükséges alkatrészek egyediek és nem beszerezhetőek, azaz saját maguknak kell legyártani, amin már dolgoznak. Azonban amíg nincs más megoldás, addig a jelenlegi hálózatból kell gazdálkodni így Erdei iskola megállóhelyen megszűnik a kitérő, hogy az innen kiépített alkatrészeket feltudják használni a hálózat kritikusabb pontjain. Sajnos sem a hálózat, sem a szerelvények nincsenek jó állapotban. Január végén volt olyan nap amikor mindössze két szerelvény volt üzemkész.fogas.jpg

A pótlásról a BKK oldalán ezt a tájékoztatót olvashatjuk:
"A Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A autóbusszal, a Királyhágó tér és a Svábhegy között pedig a 212-es autóbusszal, míg a vonal felső szakaszán a 60-as pótlóbusszal utazhatnak. Az alsó szakaszon található Orgonás, Esze Tamás iskola megállóhelyek a 60A és 60B járatokkal is elérhetők."

Azonban érdemes odafigyelni, mert a 60A és a 60B járatok mini buszosak lesznek, amiken ezen oknál fogva a bicikliszállítás nem lehetséges. Ez azért is kiemelendő, hiszen a fogas szerény utasforgalmának java része pont a bicikliszállítás kapcsán használja a 60-as villamosra keresztelt viszonylatot.

Az nyilvánvaló, hogy bármennyire is próbálja karbantartásnak álcázni a BKV ezt a vágányzárat, ez inkább egy tákolás, hogy a jövőben is lehessen tartani a jelenlegi nem túl fényes, ám de még üzemszerű állapotot.

A bejegyzés trackback címe:

https://thepublictransport.blog.hu/api/trackback/id/tr7416453640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéLóg 2021.03.08. 21:34:31

Karácsony Gergely újabb nagy dobása.

laci_52 2021.03.08. 22:06:17

A Fogaskerekű 150 éve az egyik nevezetessége Budapestnek, komoly idegenforgalmi jelentőséggel, mindenképpen fel kellene újítani, nem pedig lerohasztani. Hogy nincs rá pénz? Ezt nem hiszem! Egy ekkora város költségvetésében mindig van pénz, amire akarnak, arra adnak is. Valamiért a Fogasra nem akarnak adni. Itt nem a pénz hiányzik, hanem az elhatározás és a politikai akarat.

Egyébként Gyöngyösön működik a Váltó- és Kitérőgyár, ott legyártják, amire szükség van.

P806 2021.03.09. 08:11:24

Orrtúró Dávidka vajon miért nem fontoskodik most a villanyfényben? :-o
Pedig ő mindenhez IS JOBBAN ért, ami közlekedés...

Adani 2021.03.10. 13:04:14

Utoljára akkor volt fejlesztés a fogason mikor még Vitézy volt a BKK élén.

Adani 2021.03.10. 13:05:45

Vagyis hát pontosabban a tűzoltás jellegű karbantartásokat elvégezték legalább pár hetes vágányzárak alatt,.
süti beállítások módosítása