A tömegközlekedés mindenkié

Honvédségi járművek szállítása vasúton

2021. március 07. - kuharbence

Február utolsó hetének hétfőjén Veszprémben megindult a honvédség számára már nem szükséges járművek vasútra pakolása a vasútállomás melletti posta mögött. Reggel 8-tól egészen délutánig hozták szinte kivétel nélkül vontatva a járműveket. 

aaaaaaa.jpg

A cél Tápiószecső állomás majd onnan az Anyagellátó Raktárbázis Bázisparancsnoksága, mely iparvágányi összeköttetésben van a tápiósági állomással. Érdekesség, hogy ez rövid időn belül nem az első ilyen menet, hiszen 2020 végén is volt egy hasonló szállítás. A kész szerelvény kedd délután 15:30 kor indult útnak, majd 17:30 környékén már a Ferencvárosi rendezőbe kerülve pihent a folytatásra várva.

dscn0586.JPGReggel 7 környékén már Tápiószecső állomáson volt látható a szerelvény és várta a dízelgépet ami majd behúzza 8 kor a telephelyre.
dscn0610.JPGEgyébként érdekességképpen a képen is látható Ikarus 280-as teljes mértékben üzemképes és csak azért vontatva vitték Veszprémben a rakodóhoz, mert leszívták a gázolajat belőle. No, de térjünk is vissza a dízelgépre, mely Szolnok állomásról érkezett egy Szergej személyében. Nem is akármilyen Szergej, hiszen a 194 es retró érkezett. Az iparvágányra ezután a Szergej nem behúzta, hanem betolta a szerelvényt. Az esetről videó is készült, melyet a cikk végén megtaláltok.
dscn0606.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://thepublictransport.blog.hu/api/trackback/id/tr3616453098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása